Placegames Engboogerd zeer enthousiast ontvangen door de bewoners!

Dinsdag 28 augustus vond de eerste ‘place game’ plaats met zo’n 35 bewoners en donderdag 30 augustus waren er zo’n 50 bewoners van de Engboogerd buurt in Bunnik.

De riolering wordt volgend jaar in veel van de straten in de Engboogerd vervangen en dit is meteen een kans om te kijken welke plekken in de wijk verbeterd kunnen worden. Groepjes bewoners uit dezelfde straat, gingen samen op pad om eens kritisch te kijken naar de manier waarop zij de omgeving veiliger, groener, klimaatbestendiger en gezonder willen maken. Het niveau van de bewoners is zeer hoog en is er ook veel expertise in de wijk aanwezig. Dat leidt tot slimme ideeën voor verbetering van wandelroutes, verkeersregulatie, stoepen, speel en ontmoetingsplekken, vergroening, opvang en berging van hemelwater etc. Uiteraard ontstonden er ook stevige discussies over het wel of niet opofferen van parkeerplekken voor groen, over betere verkeersstromen, over hogere stoepranden tegen het parkeren op de stoep, of juist auto te gast straten met gelijkvloerse stoepen. Desondanks verbaasden de deelnemers zich erover dat er veel meer eensgezindheid bleek te zijn dan gedacht. De omringende bedrijven LievenseCSO en BAM, gemeente Bunnik en de Wijkvereniging Engboogerd met het ‘Groene wijkteam’, trekken samen op om hier een succes van te maken.

Alle ideeën zijn eerst op papier gezet. Deze ideeën worden uitgewerkt per straat en maandag 10 september teruggekoppeld aan de groep.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *