In memoriam: Nora Köster

Korte tijd na ontvangst van haar inbreng over Buurtcoach, kregen wij bericht dat Mevr. Nora Köster plotseling is overleden. Zij was altijd zeer betrokken bij de Wijkvereniging, dat blijkt wel uit het feit dat zij tot op hoge leeftijd actief was als straatcoach voor de Huib v.d. Vechtlaan. Hierover heeft zij onlangs nog een stukje geschreven. Zij zag het belang van verbondenheid in de wijk en stimuleerde het contact tussen buren en leverde hier een actieve bijdrage aan. Wij wilen Nora bedanken voor haar enthousiaste inzet en betrokkenheid bij de activiteiten van de wijkvereniging. Wij zullen haar missen en wensen haar man en familie dan ook veel sterkte.


Bestuur Wijkvereniging Engboogerd.

BUURTCOACH

In de vorige rondzendbrief van buurtvereniging de Engboogerd stond een oproep om buurtcoach te worden. Dat leek me wel wat: ik ken de meeste bewoners want ik woon hier meer dan vijftig jaar, ik werkte mee aan het boekje dat verscheen bij het vijftigjarig bestaan van de Huib van de Vechtlaan en ik ben gepensioneerd dus ik heb veel tijd. Maar wat doet een buurtcoach? Heel eenvoudig, aandacht schenken aan je buurtbewoners als er iets bijzonders is en nieuwe bewoners welkom heten. Wat dat laatste betreft heb ik het voordeel dat we dat boekje hebben, ik leen mijn eigen exemplaar uit zodat de nieuwe bewoners kunnen lezen wie er naast en tegenover hen woont. En natuurlijk even propaganda maken voor het lidmaatschap van de buurtvereniging.

Toen op de stoep vele keren geschreven stond dat Rick veertig was geworden even een gelukwens in de brievenbus stoppen. Maar toen mijn buurvrouw negentig werd vierden we dat wat feestelijker door met een groepje bekenden haar een aubade te brengen (ze heeft het er nog steeds over). Ook de jongste bewoonster, de pas geboren Noor kreeg een welkomstkaart en een van mijn standaard presentjes een zelfgemaakt lapjes bal. Er was nog een veertigste verjaardag, dat was duidelijk door een opblaas veertig in de voortuin. Een gelukwens en een bloemetje uit de tuin nam ik mee. Ze is nu verhuisd naar de Jan Oostendorpstraat.

Mijn ervaring is dat je niet een hele straat onder je hoede kan nemen, maar wel een overzichtelijk deel. En het is bepaald leuk om niet alleen elkaar op straat te groeten , maar even wat meer persoonlijk contact te hebben. Ik denk trouwens dat er heel veel straatcoaches zijn, alleen niet officieel, en misschien iets beperkter dan een halve straat.

Nora Köster, Huib van de Vechtlaan 17

Nora aanwezig bij het jaarlijkse buurtfeest

2 gedachten over “In memoriam: Nora Köster

  1. Was dit dan Nora Constandse, zus van Dana Constandse (die onder het pseudoniem Dana Hokke poëzie publiceerde)? Ik ben namelijk op zoek naar iemand van Dana’s familie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *