Over de Wijkverening Engboogerd

Wijkvereniging Engboogerd! Een actieve, creatieve en betrokken wijkvereniging die functioneert als verbindende schakel voor de inwoners van de Bunnikse wijk ‘Engboogerd’. De wijkvereniging telt ongeveer 220 leden (wooneenheden). Samen maken we de buurt nog mooier, mocht je nog geen lid zijn, wacht niet langer en meld je aan!

Het gebied waarop de wijkvereniging zich richt, wordt begrensd door de Provincialeweg, de Stationsweg, het spoor en de Runnenburg. Het doel van de wijkvereniging is het stimuleren, faciliteren en coördineren van het volgende:

-Informeren van bewoners
-In contact brengen van bewoners
-Het bundelen van ideeen / suggesties richting de gemeete
-Het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in de wijk

Heb je zelf suggesties voor een activiteit in de buurt, dan stimuleren we dat van harte. Dus ga je gang als je een straatfeest wilt organiseren of een groep mensen bij elkaar weet te brengen om gezamenlijk dingen te doen. Gebruik de site gerust als middel om je boodschap over te brengen. Voor vragen of suggesties kun je het beste een email sturen naar engboogerd@gmail.com.

4 gedachten over “Over de Wijkverening Engboogerd

  • Hoi Hassan,

   Sorry voor onze late reactie. Jullie zouden eens op een bestuursvergadering langs kunnen komen. Kun je ons in een (korte) e-mail laten weten wat je plan is? Ons e-mailadres is engboogerd@gmail.com.

   Groeten,
   Wijkvereniging Engboogerd

 1. Ik vroeg me af of we als wijkvereniging nog betrokken zijn tijdens de uitvoering. Mijn beeld is nl dat er niet overal zorgvuldig wordt gecommuniceerd en zie dat dit in het nadeel kan zijn van ons als bewoners.
  Zo kom ik er achter dat niet iedereen de brief van Vermeer heeft gekregen of bewaard over de vooropnames die in opdracht van de aannemer zijn gedaan. Wat niet bekend lijkt is dat deze opnames feitelijk in overeenstemming met de pand eigenaar moeten worden gedaan en dat het verstandig is om dus goed te checken wat er in de opname rapportage is opgeschreven. Bij latere discussie over schade kan dit nadelig zijn voor de bewoner. Vereniging eigen huis adviseert dan ook om dit vooraf kenbaar te maken aan de aannemer. Maar een brief van de aannemer nadat de opnames zijn gedaan aan de betrokken bewoners wordt naar ik begrijp niet meer verstuurd. Dus veel mensen kunnen nu niet eens bij de info over hun pand!
  Ik vroeg me daarom af of de wijkvereniging hier niet ( net als bij de planvoorbereiding) een actieve rol kan vervullen. De gemeente als opdrachtgever blijft hier tot nogtoe liever buiten.

  • Hoi Leo,

   Hartelijk dank voor je reactie. Wij zijn inderdaad ook geschrokken van de manier van communiceren en hebben daarom ook contact gezocht met de verantwoordelijk projectleider van de gemeente. We hadden op 16 maart een afspraak met hem, echter dit is door Corona niet door gegaan. Wel hebben wij hem een mail gestuurd met veel vergelijkbare vragen zoals jij aan geeft. Echter krijgen wij tot op heden helaas nog geen reactie. Als we de reactie binnen hebben, zullen we dit op website publiceren.
   Hopende je hiermee even van een passend antwoord te hebben voorzien.

   We houden contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *