Update ‘Huib van de Vechtlaan 50 jaar’

Al eerder hebben wij u over dit onderwerp geïnformeerd: de Huib van de Vechtlaan bestaat dit jaar een halve eeuw. Hierbij de laatste stand van zaken.
Nagenoeg alle interviews zijn gehouden, het boekje raakt al aardig gevuld. Slechts één adres heeft tot nu toe laten weten af te zien van deelname. Er zijn nog enkele adressen waar wij het niet zeker van weten, maar 32 adressen doen wel mee, een prachtig aantal. Via het Groentje heeft u al kennis kunnen nemen van een grondboring op het veldje naast Prikkebeen. De resultaten van dit onderzoek worden in het boekje opgenomen. We zijn ook druk bezig met het achterhalen van de geschiedenis van de omgeving voordat met de bouw begonnen werd. Ook is een kleinzoon van Huib van de Vecht geïnterviewd, waarvan u het resultaat in het boekje kunt terugvinden, evenals de bouwer van deze huizen Van der Tol. Belangrijk is dat we al een aantal sponsors bereid hebben gevonden financieel bij te dragen, zodat de uiteindelijk verkoopprijs van het boekje bescheiden kan blijven. We bedanken Prikkebeen, boekhandel van Ravenswaaij en het Postillion Hotel Utrecht Bunnik daar hartelijk voor. En wie weet komen er nog enkele sponsors bij.
De planning is dat we in de zomerperiode de interviews afronden en dat ik dan ook nog bij alle adressen langskom voor een foto van de inwoners voor hun huis. De rest van het jaar besteden we aan het opmaken en drukken van het boekje, zodat het begin volgend jaar beschikbaar is. De officiële presentatie van het boekje en aanbieden van een exemplaar aan de burgemeester van Bunnik is al gepland. Op vrijdag 20 januari 2017 tussen 17.00 en 19.00 uur zijn de inwoners van de straat en genodigden van harte welkom op de officiële presentatiebijeenkomst in MKDV Prikkenbeen. Reserveer deze datum vast in uw agenda! Een officiële uitnodiging volgt nog eind dit jaar.
Hans Verhoef, namens de commissie met Nora Köster, George van Oostrum en Susanne Groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *